• Axelle Defossez

Doneer jouw korting!

165,50€! Dat is het bedrag dat jullie hebben ingezameld tijdens de actie “ Doneer jouw korting"! Wat zijn wij jullie énorm dankbaar. Zonder jullie hadden wij nooit dit mooie bedrag kunnen bereiken. Nu is de vraag: Naar welk goed doel zie jij graag jouw centjes gaan? Het goede doel met de meeste stemmen krijgt het totaal bedrag gedoneerd. Stemmen kan onderaan de pagina.


1. Marine Savers

Marine Savers is een organisatie gevestigd op de Malediven. Zij zetten zich in op het redden en het genezen van schildpadden die getroffen zijn door hun grote vijanden: Plastic & (vaak illegale) achtergelaten visnetten. Het mooie aan deze organisatie is dat je hen op Instagram kan volgen en zo ook hun werk. Zo krijgt elke schildpad die gered wordt een naam. Ze posten zijn proces op Instagram en als hij er klaar voor is kan je vaak zijn vrijlating in de oceaan live volgen! Je ziet dus het directe effect van de organisatie. 


Bovendien zetten ze zich niet alleen in voor schildpadden. Ook koraalriffen worden door hun heraangelegd en zo gered! Ze creëren gunstige omstandigheden voor de riffen om zich te herstellen en weer te groeien. De riffen zijn een belangrijke bron van leven in de oceaan. Wij willen deze dan ook nog lang niet zien verdwijnen! 


Waarom hun werk met schildpadden zo belangrijk is?

Schildpadden geraken verstrengeld in deze netten met grote gevolgen van dien. Meestal zijn ze zodanig verstrengeld dat ze gewoonweg niet meer kunnen wegzwemmen. Hierdoor zijn ze gedoemd om te sterven aan uithongering als ze niet tijdig gevonden worden. Als ze toch het “geluk” hebben weg te kunnen zwemmen is dit vaak ten kosten van een van de ledenmaten dat zodanig hard aan het net heeft moeten trekken waardoor dit geen bloedtoevoer meer krijgt omdat het net er helemaal en zeer strak rond zit.


Wil je meer weten? 

Instagram: https://www.instagram.com/marinesavers/

Website: http://marinesavers.com


2. The Ocean Clean-Up 

The Ocean Clean-Up is een enorm mooi project opgestart door uitvinder en milieuactivist Boyan Slat. De 24jarige Nederlander besloot iets te doen aan de oceaan die verdrinkt in plastic. Zo kwam hij op zijn 18 jaar reeds met het idee om een grote plastic”vanger” te ontwerpen die ze dan in de zee laten drijven. Dit doen ze bij de Great Pacific garbage patch, die wij nu kennen als de plastic soep. Dit is waar veel zeestromingen samenkomen en daardoor dus ook veel plastic afval. Dit verklaart ook de keuze om zijn machine uitgerekend daar in de buurt te plaatsen. Hij laat namelijk de stroming het werk voor hem doen. 


Zoals vele in het nieuws misschien reeds vernomen hebben ligt de machine even stil door een technisch defect en heeft het reeds enkele tegenslagen gekend. Dit betekent niet dat het niet kan werken! Dit project kan dan ook alle steun gebruiken. Zo’n ingenieus idee neemt nu eenmaal wat tijd in beslag maar wij geloven dat dit binnenkort zijn taak perfect uit zal voeren. En wanneer het dit doet? Dan ruimt het zo’n 9000kg plastic op in 2 dagen.


Neem een kijkje op hun website:

https://www.theoceancleanup.com


3. The plastic Soup Foundation

The Plastic Soup Foundation is een organisatie in Nederland die zich inzet voor de bewustmaking van de plastic problematiek. Zo organiseren zij tal van events zoals opruimacties, geldinzameling etc. Ook kan je een lespakket/lesuur kopen voor scholen. Daar komen ze de kinderen dan uitleggen over de schadelijke effecten die plastic heeft op de oceaan en wat zij daar aan kunnen doen! Zij promoten ook tal van acties die jij kan steunen om zo komaf te maken met die plastic soep. 


Waar Boyan de plastic soep wil laten verdwijnen, door deze op te kuisen, wil The Plastic Soup Foundation de bron aanpakken. Twee acties die beide broodnodig zijn. 


Neem een kijkje op hun website:

https://www.plasticsoupfoundation.org
Stem hier via gsm:

https://nl.surveymonkey.com/r/G7NCHH5

Privacy beleid

Verzending

Retourneren

Aardekensweg 11

2390 Malle

België

+32479335386

info@turtleegreen.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon