Goede Doelen 


Turtlee Green is gestart uit liefde voor de oceaan. Door de verkoop van herbruikbare producten proberen we zo de hoeveelheid plastic die in de oceaan belandt te verminderen. Helaas drijft er nu al enorm veel plastic rond, wat een groot gevaar meebrengt voor het prachtige zeeleven. Zelf kan Turtlee Green geen directe impact hebben, maar andere organisaties kunnen dat wél.

Zo steunen we Marine Savers en het Oliver Ridley Project. Deze zijn beide gelokaliseerd op de prachtige Maldiven en leveren schitterend werk in de conservatie van het prachtige zeeleven.

Olive Ridley Project: Turtles


Zeg hallo aan onze twee nieuwste en tevens schattigste leden van de Turtlee Green familie: Azura en Anso! Wist je dat elke schildpad een uniek patroon heeft op zijn hoofdje? Zo hebben ze een schildpad gefotografeerd die ze nog niet eerder gezien hebben. Je kan deze dan symbolisch adopteren. Dit hebben we gedaan om een zeer goede vriendin van Turtlee Green te bedanken voor haar onuitputtelijke steun.


Tevens steunen we hierbij de organisatie Olive Ridley Projects. Dit is een rehabilitatiecentrum voor schildpadden die het slachtoffer geworden zijn van ghosts nets en plastic vervuiling. Ze geven ze de nodige liefde en zorg totdat de prachtige schildpad klaar is om weer in de wijde oceaan te gaan zwemmen. 


Een voorbeeld van zo'n gekwetste schildpad is Azura. Zij werd het slachtoffer van een ghost net (ofwel: een net achtergelaten door vissers). Ze is hierin verstrengeld geraakt waardoor ze één vin is kwijtgeraakt. Via Turtlee Green dragen we bij in het revalidatieproces en hopen dat ze snel weer terug de oceaan in kan! Lees heel haar genezingsproces op de pagina van The Olive Ridley Project.
Marine Savers: Coral Frame


Dankzij Marine Savers heeft Turtlee Green zijn eigen Coral Frame. Koralen zijn enorme waardevolle dieren en biedt een huis voor meer dan 25% van al het mariene leven. Lees hier meer over waarom het zo belangrijk is dat we deze in leven houden! De mariene biologen van het Marine Savers team planten stukjes koraal op een rek. Deze plaatsen ze in de oceaan en laten zo het zeeleven hiervan mee profiteren. Gezien de kwetsbaarheid van het koraal wordt de gezondheid van de Coral Frames dan ook zeer nauwkeurig opgevolgd. 

Wij zijn dan ook heel trots dat wij met de kortingen die jullie gedoneerd hebben in de kerstperiode van 2018-2019 nu ook ons steentje kunnen bijdragen in het behoud van koralen. We kunnen jullie niet vaak genoeg bedanken! 

In juni 2020 hebben we een tweede Coral Frame kunnen planten, waarvoor enorm bedankt.Zelf Doneren?

Via de verkoop van de webshop kan je al énorm helpen. Zin om een directe impact te maken? 
Go join our funding team! Daar komen alle donaties op en zo kunnen wij laten zien wat voor een geweldige Turtlee Green familie we hebben.