Wat?

Bee Green, een campagne van Turtlee Green, is een project waarbij handelaars hun klanten uitnodigen eigen verpakkingen mee te nemen. Via onze herkenbare Bee Green sticker weet je meteen of jouw lokale bakker, kapper of koffiebar dit project steunt en zo dus ook jouw eigen verpakking met plezier verwelkomt.

Dit project is bekroond door de stichting voor de toekomstige generaties. 


Waarom?

Waar Turtlee Green de consument aanzet om duurzamer te leven, richt Bee Green zich op de handelaar om duurzame keuzes toegankelijker te maken. Doorheen ons zero waste avontuur merken we dat het winkelen bij de lokale handelaar niet altijd even plasticvrij verloopt. Denk maar aan de plastic potjes waar charcuterie in wordt verpakt. Het goede nieuws is dat er een oplossing bestaat om dit probleem te verhelpen, namelijk jouw eigen verpakking meenemen! Toch is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend en net daarom is Bee Green in het leven geroepen. Zo weet je "Hé hier wordt mijn verpakking graag gezien".  Zo verlagen we de drempel en zetten we zowel handelaar als consument aan herbruikbare verpakkingen te gebruiken.


Hoe?

Via Bee Green willen wij het eenvoudiger maken om ook tijdens het winkelen het plastic gebruik drastisch te minderen. Bee Green is een project waarbij handelaars hun klanten uitnodigen hun eigen verpakking mee te nemen tijdens het winkelen. Via onze herkenbare sticker weet je meteen of jouw lokale bakker of slager dit project steunt en zo dus ook jouw eigen verpakking met plezier verwelkomt. Of kijk simpelweg op onze kaart met deelnemende handelaars. 


Zo hopen wij dat de drempel wordt verlaagt om te vragen of iets verpakt kan worden in jouw eigen meegebrachte spullen. Heb je geen ideale herbruikbare pot voor jouw lekkere lenteslaatje? Kijk dan even na bij "deelnemers" of ze onze op maat gemaakte herbruikbare verpakking verkopen! Dit beperkt zich niet enkel tot het winkelen. Houd ook eens een oogje open voor jouw favoriete koffiebar of restaurant. Wie weet pronken zij binnenkort ook met een prachtige Bee Green sticker aan hun deur & bieden ze herbruikbare alternatieven aan voor plastic bij het eten of drinken. ​ ​ Deelnemers Op de kaart kan je de verschillende deelnemers zien. Klik links op het pijltje om de verschillende type zaken te zien. Rechts kan je de kaart vergroten!