Sustainable Halloween

5 tips voor een duurzame halloween

Halloween heeft een lange historische geschiedenis die zeker niet altijd een overvloed aan snoep en gekke kostuums inhield. Vooral die hoop snoep en kostuums die we maar 1x dragen brengen vaak een heleboel afval met zich mee. Hierbij enkele tips om van deze halloween - en ook die in de toekomst - een duurzamere versie te maken.1. Kostuum

 Ga eens piepen bij de kringwinkel voor een leuk halloweenkostuum voor je kind of voor jezelf! Dit is niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper en vaak veel origineler. Als je niet teveel knutselwerk hebt aan de kledingstukken of accessoires kan je ze zelfs later nog opnieuw gebruiken

2. Vegan make-up

We herinneren ons zeker allemaal nog de eenvoudige plastic maquillagedoosjes die worden bovengehaald bij carnaval en halloween. Er zijn echter ook verschillende alternatieven om te overwegen die vriendelijker zijn voor het milieu en de dieren. 


Neem bijvoorbeeld een vegan eyeliner van het merk Zao. deze kan je enerzijds gebruiken om coole spinnenwebben op je gezicht te tekenen, maar kan je later ook gewoon als eyeliner gebruiken, 2 in 1 dus. 


Zao is een natuurlijk, biologisch, veganistisch en navulbare make-up aanbied. Dat is zéker de moeite om eens te bekijken. 


3. Zelf koekjes maken

 In plaats van snoep en koekjes te kopen kan je er ook lekker zelf maken! Een leuke, ontspannende activiteit met je kleintje of op je eentje voor een rustige zondag. Hier is een voorbeeldreceptje, maar er zijn er veel terug te vinden op het internet. Ga de uitdaging aan en maak de gekste vormpjes zonder uitstekers.


De link naar het recept vind je hier. 


TIP: kom de chocolade & bloem bij ons in de verpakkingsvrije winkel kopen.


TIP: wil je toch liever snoep? Probeer deze dan in grote aantallen te kopen. Dan spaar je veel afval én geld mee uit.
4. Zelf versiering knutselen

 Ga eens piepen bij de kringwinkel voor een leuk halloweenkostuum voor je kind of voor jezelf! Dit is niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper en vaak veel origineler. Als je niet teveel knutselwerk hebt aan de kledingstukken of accessoires kan je ze zelfs later nog opnieuw gebruiken.

5. Koop je pompoenen lokaal

Dit is misschien de meest eenvoudige tip van allemaal. In plaats jezelf te verplaatsen naar een grote supermarkt, begeef je even naar een lokale pompoenkweker. 


We durven er voor te wedden dat die pompoen ook 10 keer beter zal smaken nadat je weet dat je de lokale economie een hart onder de riem steekt.