Duurzame badmode

9 merken die je echt niet mag missen

Het is weer zomer en daarbij komen al onze mooiste badpakken, bikini's en zwemshorts weer boven! Net zoals vele andere industrieën wordt de mode-industrie gekenmerkt door een grote schadelijke impact op het milieu en klimaat. Overproductie, schadelijke kleurstoffen en slechte werkomstandigheden maken dat we het bij Turtlee Green vaak moeilijk vinden om bij bepaalde winkels te shoppen. Daarom hebben wij hier enkele merken verzameld die duurzaamheid en ethiek hoog in het vaandel dragen. Zo wordt het voor iedereen gemakkelijker om duurzame én mooie badmode te kopen!


1. DEDICATED


Dit Zweedse modemerk zet alles op alles om duurzame én mooie kledij te produceren. Naast jurken, broeken, hemden, rokken - en eigenlijk alles wat je nodig hebt in je kledingkast - hebben ze ook heel toffe bikini's, badpakken en zwemshorts
Shop je liever in-person? Dan vind je de collecties van Dedicated bij Mr. Ego in de Steenstraat in Brussel! 


2. KALY ORABij Kaly Ora staat duurzaamheid centraal. Al hun badmode is gemaakt van gerecycled plastic met aandacht voor goede productie-omstandigheden. Zelfs hun name tags zijn biologisch afbreekbaar: doordat er zaadjes in zitten, kan je ze gewoon de grond insteken en iets moois laten bloeien!

Naast badmode heeft Kaly Ora ook een mooie collectie sportswear en badhanddoeken, allemaal even duurzaam!


3. AYA LABELBij AYA LABEL worden alle bikini's en badpakken gemaakt van geregenereerde visnetten, waarvan we weten dat ze een enorme schadelijke impact hebben op het mariene leven. Omgetoverd in kleurrijke badmode en genoemd naar Griekse godinnen, om je in no-time de beste versie van jezelf te voelen. 

Klaar om deze zomer ook je innerlijke amazone te ontdekken? Neem dan zeker ook eens een kijkje bij hun sportcollectie!


4. BRAVA FABRICS


Bij Brava Fabrics kunnen zowel mannen als vrouwen shoppen, maar het is vooral een goede plek om als man een duurzame én originele zwembroek te vinden. Door hun toffe en unieke prints wordt je de echte ster van het zwembad! 


5. SNAG TIGHTS

Dit merk hebben we tussen het lijstje gezet omwille van hun size-inclusive visie. Daarnaast dragen ze ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo is hun productieproces klimaatneutraal, werken ze met gerecycleerd water en zetten ze een recycling programma op poten voor kapotte panty's, hun product waarmee ze ooit begonnen zijn.

De maten gaan van A-J. Wat wil dat zeggen? Ga gerust zelf een kijkje nemen op hun website. 


Er is nog meer...


Er zijn de laatste tijd zóveel merken bijgekomen die duurzame en stijlvolle kledij willen maken. Daarom hebben we er nog enkele die we kort in de spotlight willen zetten, maar neem gerust je tijd en ga zelf eens op avontuur om merken en kledingstukken te vinden die voor jou goed voelen!

Two Thirds

Hans Methods

Stay Wild

Sézane