Duurzaam terug naar school


Op 1 september is het eindelijk zover en mag gelukkig iedereen weer naar school. De schoolpoorten openen opnieuw na lange tijd  dus wordt het tijd om de schoolspullen terug boven te halen.  Gezien het voor sommige ontzetten lang geleden is geven we je hier een lijstje van spullen die je zeker niet mag vergeten. Deze helpen je dan ook nog eens om zoveel mogelijk afval te besparen! Zo kan jij of je kleine spruit duurzaam naar school. Wij geven je hier enkele tips voor:

Eten

Voeding is zeer belangrijk om de dag goed door te komen! Onze hersenen zijn hard aan het werk en hebben doorheen de dag veel energie nodig. 


Bij koeken komt snel al heel wat afval kijken. 

Probeer zeker koeken te vermijden die per stuk apart verpakt zijn bovenop hun algemene verpakking. Dit kan al enorm veel afval besparen. Natuurlijk is die aparte verpakking wel handig om het te beschermen in de overvolle boekentas. Hiervoor hebben wij de ideale oplossingen. De Snack'n Go zakjes van Roll'eat!


 In de zakjes kan je zowel fruit als koeken opbergen. Ook boterhammen kunnen hierin perfect opgeborgen worden.

Boc' n'Roll: Snack & Go bag - Turtlee Green
€9,95

Probeer ook zeker zilverpapier te vermijden. Dit is enorm schadelijk voor het milieu. Om de boterhammen vers te houden tot tegen de middagspeeltijd kan je kiezen voor de Bijenwraps of de Sandwich wrap. Het grote voordeel? 

Het kan enorm klein worden opgeborgen na gebruik, geen brooddoos die enorm veel plek inneemt. BIJENWAS

Voor de bijenwas kan je kiezen voor verschillende formaten:

- SMALL (S): 18cm x 18cm
Ideaal om een appel in te verpakken zodat deze beschermd blijft in de boekentas. Of handig om thuis een aangesneden komkommer, tomaat of citroen mee op te bergen. Het hoeft niet allemaal voor op school zelf te zijn.  Zo kan je goed restjes bewaren wanneer je eten gebruikt voor het middageten te bereiden.
 
- MEDIUM (M): 26cm x 26cm
Deze wrap is ideaal voor een koek in te wikkelen. Ook voor thuis is dit ideaal om een pot of kom mee af te dekken. 

- LARGE (L): 32cm x 32cm
Perfect om enkele boterhammen in te wikkelen. Ook kan je er een fruittasje van maken zoals de Snack'n Go. Naargelang wat je die dag als eten meeneemt of -geeft. 

Kijk in dit videootje hoe je zo'n zakje maakt. 
Bijenwas: 1x Large - Turtlee Green

€10,95€8,65


Bijenwas wraps (S-M-L)

€24,95€19,71

Bijenwas Lunch Wrap (M-L) - Turtlee Green

€17,95€14,18Sandwichwrap

De sandwichwrap werkt zoals de bijenwas. Net het eten vouw je het samen en is het makkelijk weg te bergen. 


Bekijk dit filmpje om te kijken hoe je dit best vouwt:

https://www.youtube.com/watch?v=59WBVxALFZo&feature=emb_title


Ze hebben een waterafstotende binnenkant waardoor je ze kan makkelijk proper maken door simpelweg onder de kraan te houden. 

Drinken DRINKFLES

Naast voeding is het ook super belangrijk voldoende te drinken. Kies voor een herbruikbaar alternatief en zeg vaarwel tegen de plastic flesjes.  Onze drinkflessen zorgen dat je gehydrateerd kan blijven in stijl. 


We hebben leuke patroontjes maar ook effe kleuren. 


Drinkfles - Blauw (500ml)
€20,00


RIETJES

In de cafetaria wordt vaak een drankje aangeboden. Via een herbruikbaar rietje hoef je hier geen plastic voor te gebruiken! Het past perfect in de klassieke glazen flesjes.

Herbruikbare Rietjes - ROSE - Turtlee Green
€12,00
Herbruikbare Rietjes - ZWART - Turtlee Green
€12,00KOFfiebeker

Na al die weken vakantie is het toch wat pijnlijker opnieuw vroeg uit de veren te moeten. Laat je dus daarom bijstaan onderweg met een lekkere kop koffie

rCUP - 8 Oz (230ml) - Turtlee Green
€13,95
rCUP - 12 Oz (340ml) - Turtlee Green
€14,95
Ecoffee Cups: 8oz - 250ml - Turtlee Green

€9,00€10,00
Ecoffee cup: 12oz - 340ml - Turtlee Green

€10,00€12,00
Ecoffee Cups: 14oz - 400ml - Turtlee Green

€10,00€15,00
Ecoffee Cups: 16oz - 475 ml - Turtlee Green
€15,00€17,00Schoolwerk

Sprout Potloden - Turtlee Green
€9,95


Er moet natuurlijk nog gewerkt worden! Deze potloden kan je op het einde van hun leven planten. Zo kunnen ze uitgroeien tot leuke kruiden of bloemen. Het duurzaam notitieboek! Zeg vaarwel tegen al dat overbodige papier. Spaar bomen en kies voor een uitwisbaar notitieboek van Bambook. 
Je hebt een klassiek boek met blanco/lijntjes aan de binnenkant

Of een TO-DO boek, zo kan je het leven inplannen dat belooft heel druk te worden 

(of net rustiger ... )


Je kan ze nu al bij ons bestellen maar ze zijn nog niet binnen! Het zal nog een weekje duren vooraleer we heel je order zullen kunnen opsturen. 
Weer thuis

PATCH: Kids - Turtlee Green
€6,95

Na een lange dag druk in de weer te zijn is het tijd om thuis te bekomen. Misschien zijn er wel gewonden gevallen, dan hebben we deze leuke bamboe pleisters voor jouw in aanbieding! Geen zorgen dat ze tijdens de volgende ravotpartij afvalt, de pleisters vergaan in de natuur.