All about the autumn vibes


5 leuke herfstactiviteiten 

Het is overduidelijk weer herfst en dat vraagt om enkele gezellige en ontspannende activiteiten om te doen op een regenachtige dag of juist bij dat mooie zonnetje. Hier zijn alvast 5 eenvoudige activiteiten die je kan doen.1. Geniet van een zelfgemaakte chai latte

Eén van de lekkerste herfstdranken is toch wel een kruidige chai latte! Ik maak de mijne altijd met havermelk (heerlijk zoet en goed voor de planeet!), maar het kan natuurlijk met eender welke melk je ook maar wil. Een chai latte is eigenlijk thee met opgestoomde melk en vormt dus een lekker alternatief voor een overload aan cafeïne.


Voor 1 kopje hemelse Chai Latte:

Kook een verhouding van 2/3 water en verwarm intussen 1/3 van de tas met melk in een pannetje of de microgolfoven.


Als het water heeft gekookt, doe je er 1 scoop Chalo Indian Chai Masala onder en roer je goed in de tas. De Chalo kan je bij ons kopen online of in de winkel. 


Voeg hierna de warme melk toe aan je thee en geniet! 
Toch liever een visuele uitleg? Check het filmpje op onze Instagram-pagina.


Tip: als je het iets "fancy"-er wil maken, kan je altijd de melk licht opschuimen met een klein kloppertje. Als je er écht zeker van wil zijn dat je een lekkere chai latte kan drinken, dan kan je natuurlijk ook altijd langskomen bij DEFO! 
2. Baknamiddag

Wat past er beter bij een chai latte dan zelfgemaakte koekjes of gebakjes? Dat klopt, niets dus! Er zijn zoveel verschillende recepten online te vinden van leuke en eenvoudige koekjes of taarten. Wij hebben er hier alvast 4 uitgekozen voor jou: glutenvrije chocoladewafels, perencrumble, havermoutrepen en energieballetjes van Foodlose! Veel van de ingrediënten kan je ook bij ons vinden, online of in de verpakkingsvrije winkel zelf. 

Crumble met pecannoten

Chocoladewafeltjes

Havermoutrepen met banaan

Energieballetjes


3. Knutselen met bosbladeren

De zon schijnt, het is een beetje frisser, ... de perfecte omstandigheden voor een stevige herfstwandeling alleen, met wat vrienden of met je kinderen! 


Trek je stevige wandelschoenen aan en neem een zakje mee waarin je bladeren, dennenappels, kastanjes... kan verzamelen om je thuis mee te versieren.


Laat alles wat je meeneemt goed uitdrogen en dan kan je een leuke tafeldecoratie maken om wat warmte en herfst mee in huis te nemen. Zo kan je alle herfstbladeren aan elkaar rijgen met een lintje en dan heb je ineens een leuke slinger.  Maar ook jouw glazen kan je omtoveren tot de gezelligste kaarsen houders. 


Bekijk hier op onze pinterest pagina alvast enkele leuke ideeën
4. Herfstige Hygge in huis

Niet elke dag is het weer om een herfstwandeling te maken, reden te meer om dan gezellig met een kaars en een koffie of thee onder een deken te kruipen met een goede film of een interessant boek!


Bij ons vind je enkele zalige, maar vooral ecologische geurkaarsen. Sandelhout, versgewassen lakens of appelbloesem: met de zelfgemaakte kaarsen van Gerhilde Maakt is het spontaan een pak gezelliger in huis. 

 

Koffie en thee smaken duizend keer lekkerder uit een tas waarvan je weet dat die met liefde gemaakt is. Bij DEFO kan je terecht voor de mooiste tassen van Atelier NVG: eenvoudige tassen die stuk voor stuk uniek zijn en lokaal vervaardigd worden.


5. Egelhotel maken


Tijdens de herfst verkleuren de blaadjes van de bomen. De prachtigste tinten bruin, rood en oranje zullen je tuin bedekken. Velen hebben de neiging om al deze bladeren bij elkaar te ruimen, maar dit kan men eigenlijk beter niet doen. De gevallen blaadjes zijn namelijk een heel nuttige voedingsbodem voor het gras en alles wat op de grond groeit. Door deze weg te halen, haal je dus een heleboel nutriënten weg die de bodem goed kan gebruiken.


Lees er in deze blog meer over. 


Het kan dus zeker geen kwaad om de bladeren mooi te laten liggen.

Wil je toch graag een beetje orde in je tuin, dan kan je altijd deze bladeren gebruiken om een egelhotel te maken. Raap enkele grote takken bijeen, leg er een heleboel bladeren over et voilà: een next-level hotel om deze diertjes door hun winterslaap te loodsen. Wel belangrijk is dat je zeker niet gaat kijken of er een egeltje inzit. Als je dat wel doen, dan vertrekken ze vaak in het midden van de winter en hebben ze niet genoeg energie om de koude door te komen. Gewoon genieten vanop een afstandje dus!