Verlanglijst Maxime

Maak kennis met maxime


Korte Kennismaking

Hallo! Ik ben Maxime, 26 jaar en ik studeer momenteel een Master in Sustainable Business and Innovation in Barcelona. Je kan dus al  raden dat ik van avontuur hou. Verder kook ik ook heel graag en sla ik nooit een gezellig avondje met mijn vrienden over (hopelijk mag dat snel weer).Hobby's


Volleybal, tennis, yoga, lezen en Netflix Hart voor ecologie


⭐⭐⭐⭐⭐


INZET voor ecologie


⭐⭐⭐⭐

Verlanglijst Maxime


1.Veggie kookboek - € +/ 24.99Ons advies:
Van lekker eten kan iedereen wel genieten. Veggie koken kunnen we enkel maar toejuichen! Voor een Veggie kookboek kan je beter de Standaardboekhandel raadplegen dan een internationale webgigant. 

Check ook zeker de lokale bibliotheek, daar verkopen ze soms tweedehands boeken. 

Een fysieke én online optie is dan weer De Slegte. Daar vind je ook handige tweedehands boeken, waaronder veggie kookboeken. 
Koop je liever lokaal en tweedehands? Passeer dan ook zeker eens de kringloopwinkel in jouw buurt!Ga je graag nog een stapje verder? Kies dan voor een Belgische auteur én uitgever.

Zo heb je de Brugse Ellen Charlotte Marie die heerlijke recepten gebundeld heeft in haar boek One Healthy Family. Haar gerechten zijn overwegend veggie, vegan, lactose -en of glutenvrij en zonder toegevoegde suikers. Ons advies:
Wist je dat ondernemers via bol.com verplicht zijn gratis verzending én retour aan te bieden? Bovendien vraagt bol.com ook nog commissie. Probeer daarom hetzelfde boek te kopen, maar dan via uitgeverij Pelckmans
Zo verklein je de keten en koop je Belgisch!

Je kan naast een boek ook tal van andere virtuele workshops kopen die allen hetzelfde doel hebben: respect voor je eigen lichaam en geest! 

Verder zal Gudrun - de auteur - binnenkort samen met haar bedrijfspartner Celien een exclusieve nieuw app lanceren genaamd BOOST! Naast hun superleuke podcast samen is het misschien een ideetje deze app eens te bekijken. Voor jezelf of voor je Secret Santa. Want Self Care is nu eenmaal super belangrijk en is helaas nog te weinig een prioriteit bij velen!


3. Een jeansbroek 


Ons advies: 
Ga zeker eens een kijkje nemen bij Monki.Waarom Monki? Monki is bezig met duurzame doelstellingen die over verschillende landen is overeengekomen. Verder staan ze in voor gelijke rechten tussen mensen, wat ook enorm belangrijk is.

Ken je HNST al? Ze kregen een review van Elle: 

“De titel van ‘s werelds meest duurzame jeans komt op naam van het Antwerp-based label HNST”

Verder is het ook nog eens een Belgisch modemerk.Hierdoor supporteren we weer lokaal kopen.

4. Een parfum

ONS ADVIES: 

De parfums van Abel zijn niet verpakt in een plasticje & zijn gemaakt met 100% natuurlijke materialen. Bovendien doneert Abel 1% i van de omzet voor de Golden Nerol aan Pollinator Partnership hierdoor zijn ze bezig met het beschermen van bijen en andere bestuivers. Dit doen ze met al hun parfums, telkens voor een ander doel!


De website waarop je het koopt is The Natural Beauty Club, een uniek Leuvens bedrijf waardoor je ook nog eens lokaal koopt!
5. Iets leuks om te doen 

ONS ADVIES: 

Ken je UiTpas Vlaanderen al? Dit is een kaart waarmee je verschillende activiteiten over heel Vlaanderen en Brussel kan doen. Je hoeft dus niet eens in je eigen provincie te blijven!  Zo verzamel je punten door je UiTpas te vertonen en kan je punten inruilen voor verschillende gadgets, gratis toegang tot musea, concerten, noem maar op! 

Op de website vind je alle deelnemende bedrijven die deelnemen aan de UiTpas-kaart.


Ook de Museumpas is een leuk idee voor iemand dat zich daar enorm voor interesseert. Bij bezoek aan meerdere musea kan het interessanter zijn dan losse tickets. Zo kan je toegangskaartjes kopen aan gereduceerde prijzen en hoef je vaak niet aan te schuiven in de rij aan da kassa.Laat een reactie na

Let op, reacties worden pas gepubliceerd nadat ze zijn goedgekeurd