Verlanglijst Jessy

Maak kennis met Jessy


Korte Kennismaking

Ik ben Jessy, 24 jaar en ik studeer rechten aan Ku Leuven. Verder heb ik een speelse Mechelse herder die Senna heet. In mijn vrije tijd doe ik dan ook niets liever dan met haar wandelen. Op een zondag vind je me in het Chiro-lokaal, ik ben dan ook een echte Chiro-griet die niet vies is van een fris pintjeHobby's


Kikkers, mooie natuurgebieden, reizen, kaartenspelenHart voor ecologie


⭐⭐⭐


INZET voor ecologie


⭐⭐⭐

Verlanglijst JEssy


1. BiermandOns advies:
Een biermand komt in alle soorten en maten. Vaak is het nog het leukst van al om zelf een biermand samen te stellen. Waarom? Omdat je dan gelijkaardige biertjes kan kopen dan dat hij of zij al drinkt. Zo heb je meer kans dat de persoon de biertjes lust én kan je zelf letten dat je een ecologisch mandje samenstelt. 

Enkele tips hiervoor zijn:

  • Vermijd plastic folie en andere niet-recyclebare verpakkingen. Zo kan je bijvoorbeeld oud papier of krantenpapier gebruiken om de mand op te vullen.
  • Gebruik een ijsemmer of een ander leuk item dat de persoon nadien ook kan gebruiken. Zo zorg je dat dit hergebruikt kan worden. Een rieten mand leert uit ervaring dat we hier vaak al een overvloed aan hebben en achteraf niet vaak meer gebruikt worden. 
  • Probeer te kiezen voor glazen bierflesjes met statiegeld. Zo geef je hen nog een éxtra cadeautje achteraf en wordt het zeker gerecycleerd.


2. Speelgoed voor hondOns advies: SHiinu
De meeste honden speelgoedjes zijn gemaakt uit plastic.Shiinu biedt hiervoor de perfecte oplossing. Hier kan je een speelgoedje voor jouw hond kopen, waarvan het product gemaakt is van hennepvezels. Deze vezels zijn bovenop biologisch afbreekbaar.
Bovendien koop je dan ook nog eens Belgisch!3. Brooddoos voor slaatje


Ons advies: 

Ooit al eens van stalen brooddozen gehoord? Kudzu is een Belgische e-commerce die het je aanbiedt! Hier vind je verschillende brooddozen van staal, wat de perfecte vervanger is voor een plastic brooddoos.

Je hebt ook lunchboxen met verschillende niveau's & vakjes. Ideaal dus om een slaatje mee te nemen tijdens de middagpauze samen met een stuk fruit of dessert. 
4. SChilderen op nummer

ONS ADVIES: 

Deze vinden we zelf een beetje moeilijk. Wat hier vooral geldt als tip: Koop lokaal!


Kijk eens op de website van shoplokaal.online. Hier vind je een hele reeks Belgische bedrijven die het product verkopen. Het leuke is dat je dit voor werkelijk elk product kan gebruiken dankzij de handige zoekfunctie.


Zo kan je bijvoorbeeld bij fun kopen. Dit is geen kleine handelaar, maar die biedt wel veel werkgelegenheden lokaal. 

TIP: controleer bij contactgegevens of ze werkelijk gevestigd zijn in België. Vaak gebruiken Nederlandse sites het .be adres om zo Belgische klanten te lokken.

5. GEZELSCHAPspellen 

ONS ADVIES: 

Ken je The playground al? Dit is een café waar je gratis gezelschapsspelen kan spelen. 


Op hun webshop zelf kan je spelletjes aankopen. Zo steun je ze in deze moeilijke tijden. Je kan ook een cadeaubon geven die je kan gebruiken van zodra de horeca weer open mag.
Laat een reactie na

Let op, reacties worden pas gepubliceerd nadat ze zijn goedgekeurd