Mijn verlanglijstje

Meer dan ooit leeft de trend om lokaal te kopen. Dat kunnen wij niet alleen toejuichen maar ook enorm aanmoedigen!


Daarom maak ik vandaag speciaal voor jullie mijn verlanglijstje met de dingen die ik graag zou willen voor kerst. Uiteraard is het voor mij énorm belangrijk dat de dingen die op mijn lijstje komen ecologisch en duurzaam zijn of dat ik er een lokale ondernemer mee steun. En het liefst van al beide natuurlijk. 


mand van Mambo Baskets

Onze planten verzameling begint zich uit te breiden, en dat vraagt om mooie manden. Maar wat is er beter dan zo'n mand te kopen dat een sociaal project steunt? 


Elke mand is uniek en handgemaakt.

Met de inkomsten van de manden onderhouden de vrouwen hun gezin, kunnen ze medische kosten dekken en hun kinderen naar school sturen


koffietassen van Atelier NVG

Atelier NVG maakt prachtige keramieken stukken zoals borden, kommen en tassen(koffie, die moet je nog even zelf maken). Dit doet ze allemaal thuis in haar atelier!


Mijn tassen en borden koop ik meestal in de kringloopwinkel maar af en toe wil het oog ook wat. Daarom zet ik voor de 2x op rij enkele koffietassen op mijn verlanglijstje van Nancy, de prachtige vrouw achter Atelier NVG.


Trui van KSTMIZED

Hoe geweldig mooi is deze trui? Alle stukken worden door Jolien van KSTMIZED met de hand gemaakt en dit allemaal met overgebleven stoffenvoorraden van andere ontwerpers en gecombineerd met stoffen van gerecyclede kleding. 


Zo kan je komaf maken met de fast fashion, oude kledingstukkken een nieuw leven geven én een lokale ondernemer steunen. Beter kan het niet worden, toch? 


HEUPTAS van laplandtextiel

Over upcycling van textiel gesproken. Ook lapland textiel werkt met stoffen uit de Kringwinkel. Zo draagt Annelies - het gezicht achter lapland -bij aan een duurzame mode wereld. 

Naast deze geweldig coole heuptas kan je er ook nog laptophoezen, rugzakken en zoveel meer vinden.


Oorbellen: Liefde met een hoek af van Fleur Zefa

Fleur van Fleurzefa maakt al haar oorbellen met de hand, ook het smeden van de figuren! Hoe cool is dat?


Fleur heeft een opleiding goudsmid gevolgd in avondschool en stampte 2 jaar geleden Fleur Zefa uit de grond. Oorbellen dragen doen we allemaal wel eens graag, zeker met de feestdagen. Dan is het ook des te leuk te kiezen voor oorbellen die van een lokale ondernemer komen, een ondernemer die zelf ook al haar grondstoffen lokaal koopt! 


Kombucha MIX-PACK van Rico KOmbucha 

Even iets anders dan al die "materialistische dingen". Een goed glas Rico Kombucha. Deze kombucha is énorm lekker en kan perfect dienen als cava op je kerstfeest, maar dan alcoholvrij! Zo heb je als bob zeker nul op en kan je er nog eens van genieten ook. 


Leuk weetje: de vriendin van Louis - de oprichter - was een oude kotgenoot! It is a small world. Eender welke plant van BarplusPlant

A girl can never have enough plants! Barplusplant is gelegen in het hartje van Borgerhout en hebben dat hart ook op de juiste plaats. Ze werken samen met biologische, duurzame en lokale leveranciers om ons zo te kunnen voorzien van duurzame planten in onze woonkamer.

ondergoed van Ohyazclothing 

De supersympathieke Lore van Oh Yaz Clothing heeft een doel: Making underwear great again! Daarom zet ik mij ook heel graag op de wachtlijst om meer info te krijgen van zodra haar toxins-free ondergoed op de markt komt! Cause we all deserve a high quality underwear. 

Schoenen van appelleer - Komrads

Deze schoenen zijn gemaakt van appelleer! Dit ecologisch leer is gemaakt van afval uit de appelindustrie. Zo draag je bij aan een zero waste wereld door modieus rond te wandelen in deze geweldige - uiteraard vegan - schoenen! 

ARchy Lampen van More Circular

Deze lampen zien er niet alleen super mooi uit, ze hebben ook een super mooie missie. Marten van More Circular wou iets doen aan al die waste dat komt kijken bij de bouwindustrie. Hij besloot daarom lampen te maken uit gipsafval van een stukadoorbedrijf.  The only way is up! En het verlicht je donkerste dagen ;)

Bedovertrek van Yumeko

Slapen moeten we allemaal doen. En niets is beter te slapen in beddengoed dat eerlijk geproduceerd is én met natuurlijk materialen, toch? Dat kan nu dankzij Yumeko! Dankzij de natuurlijke materialen zorg je ook goed voor jouw huid. Zo is Tencel een duurzame stof die ook nog eens super zacht aanvoelt. 


Wist je trouwens dat het meeste beddengoed geproduceerd is uit Polyester? En wist je dat dit eigenlijk een soort plastic is? Telkens je dit uitwast komen er dus microplastics vrij in het water, dat zo in de oceanen terechtkomt en uiteindelijk zelfs in onze voedselketen!


Laat een reactie na

Let op, reacties worden pas gepubliceerd nadat ze zijn goedgekeurd