Plasticvrije badkamer favorieten

Deze maand is het Mei Plasticvrij en dan delen wij graag onze favoriete alternatieve voor een plasticvrije badkamer! Voor velen lijkt de overstap naar minder plastic in de badkamer moeilijk en intimiderend, en daar willen wij graag iets aan doen. Hieronder vind je de 9 favoriete plasticvrije badkamerproducten van Turtlee Green!1. Shampoobar

Je haar wassen kan super eenvoudig met een shampoobar! Geen plastic fles en veel minder zeep dat verloren gaat: goed voor de planeet en je portemonnee! Op onze site vind je verschillende merken terug, allemaal getest en goedgekeurd door ons. Heb je toch graag wat extra info over de juiste shampoo, dan kan je altijd even binnenspringen in de winkel en dan helpen we je met veel plezier!


2. Conditioner bar

Onze haarroutine is natuurlijk niet compleet zonder een goede conditioner! Ook deze vind je zonder een plastic verpakking in onze winkel. Er zijn ook nog eenvoudigere opties: een 2-in-1 bar zodat je shampoo en conditioner al ineens in 1 bar verwerkt zijn. Ook hier kan je voor meer info terecht bij ons in de winkel!


3. Safety razor

De zomer komt eraan en dan vliegen de wegwerpscheermessen je om de oren! Eénmalig te gebruiken en slechte kwaliteit zijn spijtig genoeg de belangrijkste kenmerken. Deze safety razors brengen daar verandering in! Handig in gebruik en met een mooi glad eindresultaat tot gevolg. Check nu ook onze leuke nieuwe kleurtjes!


4. Scheerzeep

Bij een scheersessie hoort natuurlijk ook scheerzeep, en met deze blok kan dat ook plasticvrij. Say goodbye to alle plastic flessen en tubes die verspreid liggen over je badkamer, en say hello to deze eenvoudige blok! De schuimige zeep zorgt voor een glad eindresultaat en een ontspannende scheersessie, zonder teveel wondjes!


5. Make-up wipes

Fleur je badkamer op en word elke dag verrast tijdens je make-up routine door de unieke en toffe print van elke doekje. Door herbruikbare doekjes te gebruiken, verminder je super snel het afval in je badkamer. Gewoon in de wasmachine gooien en dan zijn ze zo weer klaar voor gebruik! Fantastisch toch? 


6. Deodorant

Fris ruiken doen we allemaal graag en dat wordt nog eenvoudiger met onze eco-deodorants! In onze winkels vind je Miklø, The Lekker Company en nog andere merken die zowel ecologisch zijn als super lekker ruiken. Je vindt meer informatie op onze site om te ontdekken de welke het beste bij jou past. Wil je toch graag enkele geuren in het recht ruiken? Spring dan zeker eens binnen in de winkel!7. Bamboo tandenborstel

Nog een eenvoudige swap is de overgang van een plastic tandenborstel naar een bamboo alternatief. Gezien je je tandenborstel elke 3 maanden moet vervangen kan je al heel wat plastic besparen door over te schakelen naar de bamboe variant. Je kan kiezen tussen zacht, medium en hard of een toffe regenboogprint!


8. Tandpasta

Je hoeft nooit meer tubes tandpasta te kopen door over te schakelen naar deze vegan zerowaste tandpasta. 

De tandpasta is gemaakt van natuurlijke producten en bevat in tegenstelling tot vele andere tandpastas géén microplastics! Je hebt keuze uit verschillende smaken, maar ze werken allemaal even goed!


9. Last Swab Oorstokje

Onze laatste badkamerswab is de overgang van katoenen oorstokjes naar een herbruikbaar alternatief. Het klinkt misschien wat gek, maar is heel proper en eenvoudig in gebruik! Dit oorstokje kan je uitwassen en dus zo ook herbruiken. Het wast heel gemakkelijk af, je moet het na gebruik gewoon onder de kraan houden! Verkrijgbaar in verschillende leuke kleurtjes. Ziezo, dat waren onze 9 badkamer favorieten! 

Meer informatie over de producten, of nog andere producten kan je vinden op onze website en sociale media. Zo kan je zelf op een eenvoudige manier je plastic in de badkamer verminderen!


Laat een reactie na