Het klassieke scheermes, terug van weggeweest!

Het nieuwste product van Turtlee Green is de safety razor. Dit kent zijn opmars in de ZeroWaste wereld en is ook klaar om jou te veroveren! 


Waarom kiezen voor de safety razor?

1. Weinig afval 

De eerste reden is voor mij zeer voor de hand liggend. Het is een herbruikbaar scheermesje. Het enige deel van het scheermes dat je niet (lang) kan herbruiken zijn de scheerblaadjes zelf. Deze zijn van RVS die dus wel zeer goed te recycleren zijn! Bovendien komen de klassieke venus scheermesjes met énorm veel verpakking. Onze scheermesjes komen in papieren verpakking en de scheerblaadjes zelf zijn ook tot de minimale verpakking beperkt.

Volgens het EPA (environmental protective agency) schat dat er zo’n 2 miljard scheermesjes worden weggegooid ieder jaar. Via de keuze van de safety razor wil ik die afvalberg verminderen

2. Zacht voor de huid

Het scheermes is zacht voor de huid. Heb je vaak last van een geïrriteerde huid na het scheren? Dan moet je zeker de safety razor eens een kans geven! Het zorgt voor minder irritatie en voorkomt ingegroeide haren. Omdat de moderne scheermesjes uit meerdere blaadjes bestaan vergroten ze de kans op irritatie. De safety razor heeft er maar ééntje. Het verwijderd bovendien ook dode huidcellen tijdens het scheren 

Let wel op! Het vraagt een beetje oefening om het scheren helemaal onder de knie te hebben met dit klassieke scheermes. Maar eens je dit helemaal door hebt zal je het verschil zeker voelen. 

3. Geld uitsparen

Ook al zijn de scheermesjes zelf wat duurder als de moderne versies, je haalt er al snel je geld weer uit. De scheermesjes kosten zo’n 25€ maar deze kan je herbruiken. De scheerblaadjes variëren in prijs/kwaliteit en gaan van zo’n 2,50 - 6,00 voor zo’n 10 blaadjes. Ik zelf gebruik één blaadje per 1-2 maanden. Voor een Venus betaal je al snel 12€ voor slechts 4 mesjes. Dan is de optelsom snel gemaakt!

Hoe doe je dat nu zo scheren met een safety razor?

Hier zijn enkele tips: 

Zet niet te veel druk De klassieke scheermesjes hoor je niet te veel druk te geven.  Ze zullen in je huid snijden. Ze zijn dus bedoeld om zeer geleidelijk en zacht over de huid te scheren. 

Scheer met de juiste hoek: 30° En die juiste hoek is 30°, ga nu niet je geodriehoek van onder het stof halen! Dit is een richtlijn om het scheren te optimaliseren. Het is belangrijker zonder druk te scheren dan in een exacte hoek van 30°

Scheer traag: Zeker als beginner neem je best je tijd. Begin met korte, lichte bewegingen. Zorg dat je dus eerst comfortabel wordt met het gebruiken van het scheermesje. Het is een mesje met precisie dus dit vereist wel de nodige aandacht. 

Strek je huid: Door je huid strak te trekken vermijd je dat je jezelf zal snijden. Zo creëer je vlakke en strakke oppervlakte waar je makkelijker over kan scheren. 

Scheer met de richting van de haren mee: Dit is tegen mijn instinct in maar toch erg aan te raden. Als je merkt dat er toch nog enkele haartjes zijn blijven staan kan je er een tweede keer voorzichtig overgaan tegen de richting in. 

stappenplan

  1. Breng water aan op het gedeelte waar je gaat scheren 
  2. Breng zeep aan. Hier mag je gulzig zijn!
  3. Begin met scheren met onze tips 
  4. Houd een kommetje water naast je om je scheermes in af te spoelen of houd het onder de kraan 
  5. Reinig de huid
  6. Breng Moisturizer aan. Zeker op de gevoelige plekken (bijvoorbeeld onder de oksels) breng je best wat extra aan. 

De juiste scheerblaadjes

Scheren is voor iedereen persoonlijk. De ene wil een scherp mesje dan de andere. Op de onderstaande site vond ik een mooi overzicht:


Hieronder vernoem ik even een selectie die wij bij Turtlee Green hebben gemaakt.

Zelf genieten deze scheermesjes mijn voorkeur. Ze scoren een 3,5/5 op scherpte. Dat is veel scherper dan je denkt! Toch zijn ze mild genoeg opdat je niet zo snel wondjes zal scheren.

Zowel voor lange haren als stoppels krijg je een glad resultaat. Dit zonder al te veel moeite. Geschikt voor lichte tot hardere baardgroei.

Dubbelzijdige Timor platinum scheermesjes zijn gemaakt van Duits roestvrij staal en passen in alle klassieke scheermessen. Ieder scheermesje is afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een plastic doosje van 10 stuks. Timor dubbelzijdige scheermesjes zijn bijzonder scherp, zeer zacht voor de huid en gaan lang mee.

Voor 4,95€ krijg je 10stuks

Bij ons krijg je de mesjes van Shark er gratis bij, ideaal om mee te beginnen. 

Laat dat afvalvrij scheren maar beginnen!

Sale Off
Razor_Stand_Rose_Angle_1_1.png
$26.46

Sale Off
Razor_Stand_Black_Angle_1.png
$22.08

Sale Off
Razor_Stand_Green_Angle_1.png
$22.08

Sale Off
Razor_Stand_Blue_Angle_1.png
$22.08


Laat een reactie na