COP26

Conference of Parties - editie 26

Deze herfstvakantie vindt de COP26 plaats in Glasgow. Dit is de 26e editie dat de 'Conference of Parties' samenkomen. Dit is een belangrijk moment voor de strijd tegen de klimaatopwarming. Hier zullen wereldleiders beslissen welke maatregelen ze zullen nemen om onder de 1,5°C opwarming van de aarde te blijven. 


Laat je stem horen

Het is dus heel belangrijk om een krachtig signaal te sturen. Dit kan je heel makkelijk doen van thuis uit! 


Tekenen van petities

Hier zijn alvast enkele petities die je kan tekenen om zo een krachtig beleid te eisen. 


1Noodoproep voor klimaatactie

Reeds 890.000 mensen gingen je voor, laten we de kaap van 1miljoen mensen die deze petitie ondertekenen bereiken. 


2. Climate changers van Oxfam

Ook België zakt af naar Glasgow. Laat de ministers van ons land weten dat het in België anders moet en anders kan. 


Move your money

Helaas blijft 'Money is Power' maar al te accuraat. Maar dit brengt ook kracht mee want met jouw eigen geld kan je ook een heel krachtig signaal sturen. 


Tijdens de klimaattop in Glasgow (1-12 november 2021) houdt Move your Money daarom een bankrun. Met zoveel mogelijk burgers en organisaties verhuizen we ons geld naar duurzamere oorden.  Ga naar hun site, klik op jouw bank en kom in actie!


Laat jouw bank weten dat je het niet langer steunt dat met jouw geld geïnvesteerd wordt in fossiele brandstoffen, wapenhandel en schending van mensenrechten.Educate yourself

De UN Climate Change Conference of Parties heeft zijn eigen site die boordevol nuttige en waardevolle informatie staat. Ga daar zeker eens een kijkje nemen. 


Zo kan je leren wat jij kan doen, maar kan je ook live volgen wat er allemaal aan het gebeuren is op deze belangrijke COP26. Laat een reactie na