Duurzaam cadeau's inpakken


Bij kerst horen cadeautjes! Er zijn al veel mogelijkheden om duurzame cadeautjes te geven - Inspiratie nodig? Check zeker eens de website! - maar kan je deze ook duurzaam inpakken? Vaak blijf je achteraf zitten met een enorme berg inpakpapier dat slechts één keer is gebruikt. 


Hier geven we 3 eenvoudige alternatieven om duurzaam je geschenken in te pakken deze kerst. 


Krantenpapier, the Good Roll & furoshiki. Voor deze laatste hebben we een handige gids. 


Download deze hier 👇


1. Krantenpapier

Iedereen heeft wel een oude krant liggen die vroeg of laat bij het oud papier terecht komt. No more! Krantenpapier geeft een unieke toets aan je geschenk: een grappige krantenkop, een toffe foto of zelfs de sudoko's die je vanachter vindt. Er zijn zoveel mogelijkheden! Werk af met een stoer lintje en een mooi naamkaartje... et voilà!

Extra tip: Je kan ook een unieke boodschap doorgeven door in een krantenartikel woorden te doorstrepen en met de overgebleven woorden een leuke zin te maken. Ontroerend of grappend, hoe dan ook een een originele touch! 2. The Good Roll

De wc-rollen van The Good Roll zijn allemaal verpakt in leuke papiertjes met een super vrolijke print. Ze passen perfect rond kleinere pakjes! Duurzaam en uniek: beter kan het toch niet? 


Want niet alleen de leuke prints maken the Good Roll een duurzame keuze. De WC-rollen van the Good Roll dragen bij aan een betere wereld omdat ze met een deel van hun winst het bouwen van toiletten financieren. Zo krijgen mensen eindelijk makkelijke toegang tot faciliteiten voor persoonlijke hygiëne.

Daarnaast sneuvelt er geen énkele boom voor de toiletrollen, hun verpakkingen of hun verzenddozen. Deze zijn allen van gerecycleerd papier. En als wij ze bestellen? Dan vertrekt de vrachtwagen pas wanneer deze hélemaal vol zit! Zo rijden er geen overbodige voertuigen de wegen op.  3. Furoshiki

Is papier niet zo jouw ding? Ga dan eens voor stof! 


Furoshiki is een Japanse inpak-methode die gebruik maakt van stof. Door deze op een leuke manier te knopen, krijg je een originele verpakking waarvan de ontvanger de stof gewoon opnieuw kan gebruiken


Benieuwd naar meer over deze leuke methode? Neem dan zeker een kijkje op onze Instagram-pagina waar enkele eenvoudige methodes worden uitgelegd of schrijf je in voor onze workshop!