Christmas Guide

een ecologische webshop die het mariene leven helpt beschermen bij élke aankoop 

Lees hier alles hoe wij bij Turtlee Green een duurzame kerst vieren

Klaar voor een duurzame kerst? Wij helpen je alvast graag op weg door deze blog. Van aperitief tot dessert, van het decoreren tot het inpakken van kerstcadeau's. We vertellen je hieronder graag hoe wij dit doen & onze voetafdruk zo klein mogelijk proberen te houden. 


Een overzicht:

- Ga naar cadeau inspiratie

- Ga naar: Duurzaam cadeau's inpakken 

- Tips voor een duurzame kerst 


Duurzaam kerstfeest

Wanneer de cadeau's zijn gekocht, is het tijd om écht het kerstfeest voor te bereiden. Leer meer over hoe jij een duurzaam kerstfeest kan geven zonder al te veel afval, een echt feest vol met liefde voor zowel je familie als de planeet. 


Duurzaam inpakken

Veel van het cadeaupapier gebruiken we éénmaal en gooien het dan weg. Daarnaast zijn de meesten rollen nog eens stuk voor stuk verpakt in plastic folie dat in de vuilbak belandt. 


Kies daarvoor voor duurzame & herbruikbare alternatieven deze kerst. En we beloven je, je kerstboom zal er nog mooier uitzien.

 


10 simpele tips

Je gasten ontvangen wordt na de turbulente covid jaren éxtra leuk. Gezellig samen zijn is ten troef! En we helpen je graag om die gezelligheid ook nog eens duurzaam te maken. Van je fles cava tot je kleedje voor het kerstfeest. Want ook daar kan je een verschil maken. Kies eens voor tweedehands dit jaar! Dat hoeft niet te stoppen bij kledij, ook voor jouw kerstversiering kan je bij tweedehandswinkels terecht. Of maak alle decoraties gewoon lekker zelf. 


Cadeau inspiratie

We beginnen alvast graag met de cadeau's. Heb jij voor secret santa een naam getrokken die bezig is met duurzaamheid en zoek je nu een duurzaam en ecologisch verantwoord kerstcadeau? Dan ben je op deze blog aan het juiste adres. 


We overlopen cadeau's per thema, per budget en zetten graag enkele giftsets voor jullie uit ter inspiratie. 


Cadeau's per budget


Onder 20€Onder 30€Onder 50€


Giftsets ter inspiratie

Zoek je last-minute nog een cadeau of weet je echt niet goed wat geven? Met deze giftsets zit je gegarandeerd goed! We hebben er verschillende samengesteld zodat er voor iedereen zeker iets tussen zit. Groot of klein, voor in de badkamer of in de keuken, we hebben alles! 


Nog belangrijker: deze giftsets zijn niet alleen leuk, maar vooral ook sustainable. Veel van deze producten zijn gemaakt van hergebruikte materialen, waardoor iedereen op een eenvoudige manier zijn of haar steentje kan bijdragen aan een meer duurzame en groenere wereld.


DrinksetKoffiesetBadkamer duoBadkamer trio


ScheersetScheerset deluxeBadkamer deluxe


Cadeau's per thema

Voor de hyggeliefhebber

Heerlijke geuren, warme dekens, een goed boek... De Deense Hygge-levensstijl overwon het hart van vele Belgen en helpt ons om af en toe rust te nemen en goed voor onszelf te zorgen. De producten in deze categorie kunnen daar een handje bij helpen! Je vindt huisparfum, geurkaarsen en meer.


Voor de bakliefhebber

We kennen allemaal wel een bakliefhebber: iemand die uren in de keuken kan doorbrengen en het huis vult met de heerlijkste geuren. In deze categorie vind je enkele leuke geschenken voor een (propere) keuken en recept-pakketten die ongetwijfeld een schot in de roos zijn! Zo kan iedereen - zowel een semi-professional als een beginnende bakker - aan de slag op een duurzame manier.


Voor de Marie Kondo's

Proper, opgeruimd en alles op orde: de Japanse Marie Kondo leerde ons allemaal hoe we ons huis clean kunnen houden en los te laten wat ons geen vreugde meer brengt. In deze categorie vind je verschillende producten voor mensen die hun innerlijke Marie graag de vrije loop laten! 


Voor de commuters

We kennen allemaal wel iemand die always on the go is en on the go staat spijtig genoeg vaak gelijk aan wegwerp. Met de cadeautips uit deze categorie is dat niet meer het geval! Maak van commute een duurzame onderneming met deze producten en draag zo je steentje bij tot een propere wereld.

 

Voor hem

Een geschenk zoeken voor een partner, broer of nonkel kan soms een enorme uitdaging zijn, maar wij zijn hier om te helpen! Met deze geschenken maak je ongetwijfeld een goede indruk en zie je blije gezichten op het kerstfeest!


Voor haar

Nog op zoek naar een uniek en vooral duurzaam kerstcadeau voor haar? Neem dan zeker eens een kijkje in deze categorie! Mooie verzorgingsproducten zijn altijd een hit: met een eenvoudige klik op de site of met wat extra uitleg in de winkel ligt er in no time een mooi pakje onder de boom.