Wat? 

Bee Green is een campagne van Turtlee Green om het wegwerp plastic drastisch te minderen. Dit project is bekroond door de stichting voor de toekomstige generaties. Waar Turtlee Green de consument aanzet om duurzamer te leven, richt Bee Green zich op de handelaar om die duurzame keuzes toegankelijker te maken. Doorheen ons zero waste avontuur merkten we namelijk dat het winkelen bij de lokale handelaar niet altijd even makkelijk plastic vrij te maken is. Denk maar aan de plastic potjes waar charcuterie in wordt verpakt. Uiteraard is hiervoor de oplossing jouw eigen verpakking mee te nemen! Toch is dit voor niet iedereen zo vanzelfsprekend en net daarom is Bee Green in het leven geroepen. Zo weet je "Hé hier wordt mijn verpakking graag gezien!" en verlagen we zo de drempel.

Waarom?

U kan er haast niet meer naast kijken. Shockerende beelden van de zogenaamde plastic soep en al de gevolgen die het meebrengt voor het prachtige zeeleven duiken overal op. Alsmaar meer schildpadden en walvissen worden het slachtoffer van die plastic vervuiling. Een schildpad die een rietje door zijn neusgaten heeft en moeilijk kan ademen, een walvis die aanspoelt met kilo's plastic in zijn maag die het dier een vals voldaan gevoel geeft waardoor het verhongert.

Dit alles is nu eenmaal de harde realiteit! De Plastic Soep is een enorme dreiging voor de oceaan.

 

Jaarlijks belandt er 8 miljoen ton afval in de zee & wij - als mensen - zijn daar verantwoordelijk voor. Plastic vergaat niet, het breekt af in minuscule partikels die wij 'microbeads' noemen. Deze zijn niet alleen schadelijk voor het zeeleven, ze treden ook onze voedsel keten binnen.

 

Talloze initiatieven zijn nu opgestart om de strijd tegen de plastic vervuiling tegen te gaan. En ook Bee Green sluit zich bij deze groep aan. Turtlee Green neemt via Bee Green mee de verantwoordelijkheid voor het probleem en beslist dit aan te pakken. Mensen beginnen zich alsmaar bewuster te worden van het probleem. Vele zijn dan ook bereid hun steentje bij te dragen aan een groenere toekomst. Bee Green wil die bereidheid zoveel mogelijk aanmoedigen.

Hoe?

Via Bee Green willen wij het eenvoudiger maken om ook tijdens het winkelen het plastic gebruik drastisch te minderen. Bee Green is een project waarbij handelaars hun klanten uitnodigen hun eigen verpakking mee te nemen tijdens het winkelen.

 

Via onze herkenbare sticker weet je meteen of jouw lokale bakker of slager dit project steunt en zo dus ook jouw eigen verpakking met plezier verwelkomt. Of kijk simpelweg op onze kaart met deelnemende handelaars. Zo hopen wij dat de drempel wordt verlaagt om te vragen of iets verpakt kan worden in jouw eigen meegebrachte spullen. Heb je geen ideale herbruikbare pot voor jouw lekkere lenteslaatje? Kijk dan even na bij "deelnemers" of ze onze op maat gemaakte herbruikbare verpakking verkopen!

 

Dit beperkt zich niet enkel tot het winkelen. Houd ook eens een oogje open voor jouw favoriete koffiebar of restaurant. Wie weet pronken zij binnenkort ook met een prachtige Bee Green sticker aan hun deur & bieden ze herbruikbare alternatieven aan voor plastic bij het eten of drinken. 

 

Deelnemers

Op de kaart kan je de verschillende deelnemers zien. Klik links op het pijltje om de verschillende type zaken te zien. Rechts kan je de kaart vergroten!

 

Leer hier de deelnemers uit jouw buurt kennen! Lees meer over de manier zij jullie willen verwelkomen met hun eigen verpakking. 

Wil je zelf jouw eigen zaak naar een groener niveau tillen? Ontdek meer over het project Bee Green en wat dit betekent voor jouw zaak.

Privacy beleid

Verzending

Retourneren

Aardekensweg 11

2390 Malle

België

+32479335386

info@turtleegreen.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon